Violet and the botanist

Vélemények

 

így láttátok ti...

Kíváncsi vagy mások milyen élményekkel távoztak a cukorvirág kurzusról? Olvasd el tanulóim visszajelzéseit!

Ha te is jártál már nálam kurzuson és szeretnéd a véleményed másokkal (és velem) is megosztani, az oldal alján egy űrlap vár, melynek segítségével elküldheted, Te hogy láttad
az együtt töltött napot, miket tapasztaltál. Köszönöm, ha időt szánsz ennek kitöltésére.

juni18.jpg
Petra egy igazi oktató és csapattréner, a tanfolyamai valóságos terápiás foglalkozások annak, aki imádja csinálni a virágokat. Egy napig elmerülhetünk a színek, formák világában, nem csak tanulás, de önmegvalósítás is egyben, Petra utat enged a saját elképzeléseknek is. Olyan csodák kerülnek ki a kezeink közül a nap végére, amiről azt hittük, hogy nem lennénk rá képesek, igazi élethű, tépett, gyűrött, tökéletlenségükben tökéletes cukorvirágok. Köszönöm az élményt! :)
— Szabina, Budapest
Minden pillanata a tanfolyam egy csoda! Amikor az elsőre mentem, azt hittem itt mindenki teljesen profi cukrász lesz. Feltettem magamban a kérdést miért is jöttem? Ez nekem nem fog menni... DEHOGYNEM! Voltak köztünk cukrászok, dekoratőrök, közgazdászok és nyugdíjas mamik is. Petra segítőkész, nyugodt, tündéri teremtés, aki ért ahhoz amit csinál, tanít! Nagyon sokat köszönhetek Neked drága Petra és még sok tanfolyamodon tanítványod leszek! Ezer hála és köszönet!
— Marina, Balatonlelle
Petra virágaival először egy tortán találkoztam és mondhatom, szerelem volt első látásra!!! Nagyon vártam a tanfolyamot, úgy be voltam sózva, mint egy kisgyerek Karácsonykor az ajándékbontás előtt, teli izgalommal, reményekkel… És igen!! Ritkán éli meg az ember, hogy azt kapja amit vár-remél, sőt még többet is: pár órányi terápiás boldogság, egy miniatűr oázis a hétköznapok rohanó sivatagában, egy kis csoda!!! Én se szégyellem bevallani, hogy függő lettem, és ezt Petrának köszönhetem, az odaadó, alázatos, elhivatott és türelmes tanításának, ahogy bevezetett a virágkészítés varázslatos világába! Játszi könnyedséggel alkot az ember Petra útmutatása mellett valami gyönyörűséget, mindenkinek sikerül és senkinek se lesz ugyanolyan, mind-mind egyedi! Köszönöm és hálás vagyok a tudásért, amit tőled kaptam Petra!! :) Megyek még tanulni! :)
— Anikó, Budapest
Régebben csak nézegettem ezeket a gyönyörű virágokat és csak álmodoztam róla, bárcsak én is ilyeneket csinálhatnék. Aztán egyszer vettem a bátorságot és jelentkeztem Petrához. Nagyon kíváncsi és izgatott voltam, alig vártam már a napot. Aztán rájöttem, hogy nem is olyan nehéz ez, persze ehhez kellett Petra fantasztikus tudása, szeretete a virágok iránt és főleg hogy nagyon jól tudja átadni a tudását. Már szinte az összes tanfolyamán jártam, mindegyik nagyon szuper volt. A társaság mindig nagyon jó, jól lehet ismerkedni, és eszmét cserélni, meg persze rengeteget tanulni. Minden félévben várom, hogy milyen új virággal rukkol elő Petra, hogy újra találkozhassunk.
— Horváth Anna, Budapest
A Facebookon találkoztam először Petra munkáival és rögtön megragadott mennyire élethűek a virágok. Bár a virágkészítésről volt némi fogalmam, úgy gondoltam, az én kezemből ilyen szépség sosem fog kikerülni. Az első tanfolyamon rögtön ki is derült, hogy tévedtem. Petra segítségével elkészítettem életem első angol rózsáját és szellőrózsáját. Igazi élmény volt az a nap! Petra nagyon kedves és figyelmes és nagyon inspirálóan hatott rám. Látszik, hogy szenvedéllyel készíti a virágokat! Nagy örömmel tanulok Tőle! Azóta több tanfolyamon is részt vettem. Mindegyiken remek volt a hangulat, jó volt ott lenni! Köszönöm! Találkozunk még!
— Belánszki Kata, Dorog
Nem tudok elég hálás lenni Petrának, hogy ennyi csodaszép virágot kikísérletezett már nekünk, holmi időhianyban szenvedő cukrászoknak. A nála tanultak alapján gyorsan, de lélegzetelállító virágokat készíthetünk. Sokszor olyan nehezen adom oda egy tortára, mert annyira szépek. A tanfolyamok hangulata mindig nagyon barátságos és oldott, rengeteg információ cserél ilyenkor gazdát, én csak úgy nevezném ezt TERÁPIA! :D Soha nem fogsz Petrától csalódottan távozni, ez biztos! ;)
— Fertetics-Pallang Jennifer, Bécs
Félve és teli izgalommal mentem az első cukorvirág készítő tanfolyamra. Menni fog ez nekem? Meg tudom majd csinálni a virágokat? És még számos kérdéssel a fejembe léptem be az ajtón. Nagyon hangulatos helységbe érkeztem és Petra kedvessége, vidámsága, hozzáértése már az első percekben megnyugtatott. Jó hangulatban telt az oktatás, ismerkedtünk, beszélgettünk és közben lépésről-lépésre haladtunk a virágkészítéssel. Petra mindent érthetően, egyszerűen és akár többször is elmagyaráz, megmutat, lehet kérdezni ha elakadtunk, azonnal jön és segít. Azalatt a pár óra alatt megszerettette velem a cukorvirág készítést. Büszkén néztem az elkészült virágaimra... már akkor tudtam,
függő lettem. :) Köszönöm az eddigi Élményeket!!! :)
— Dobos Tímea, Zirc
Kezdetben féltem a tanfolyamtól, mert úgy gondoltam, hogy egy halandó embernek képtelenség megcsinálni amit Petra alkot. Belevágtam, elmentem és IGEN! Meg tudtam csinálni! Visszajáró tanuló vagyok, szinte már majdnem mindegyik tanfolyamon voltam és nem csak a tanulás miatt, hanem Petra miatt és a társaság miatt is. Jó hangulatban telnek a tanfolyamok, sok új tortás/virágos társat ismertem meg. Petra a tanfolyam után is segít tanácsokkal, ötletekkel és ami a lényeg, hogy a minimális eszközhasználat híve, tehát nem kell nagy befektetés az otthoni megvalósításhoz sem.
Alig várom a következő alkalmat! Csak ajánlani tudom! Aki elmegy, annak
lesz egy új szerelme...a CUKORVIRÁG!
— Bea, Budapest
Már a tanfolyam kiválasztásánál gondban voltam, hogy melyiket is válasszam a sok csoda közül. Végül a boglárka-kövirózsa párosításra esett a választásom és nem bántam meg! Csodálatos cukorvirágok készültek Petra irányításával. Türelmes, figyelmes, nagyon jó tanár, a hangulat pedig fantasztikus volt! Köszönöm a lehetőséget!
— Ördögh Zsófi, Budapest
Visszatérő vendég vagyok Petránál. Bár külföldön élek, ha itthon vagyok mindig ellátogatok egy-egy tanfolyamra. Ha egy szóval kellene leírni mi jellemzi, Petra workshopjait, akkor csak a PROFIZMUS szó jut az eszembe. Márpedig mindenki profiktól szeret tanulni, ugye? A workshop kiválóan előkészített és szervezett, de mégis mindenki beleviheti az egyéni stílusát, kedvenc színét, kicsit a saját ötleteit a készített virágokba. Nagyon élvezem mindig az együtt töltött időt és a végeredményeket is. Mindenkinek nagyon ajánlom. :)
— Perlaki Rita, Azori-szigetek
Nagyon örülök, hogy Petra oktatásain részt tudok venni. Már kettőn voltam és később is szeretnék részt venni, mert gyönyörűek a virágok, levelek, amiket készítünk. Eddig nem is tudtam, hogy ilyen szépségek léteznek! Megtaláltam az új hobbim, mert a cukorvirág készítést nem lehet megunni, az ember rabjává válik. Még egyszer nagyon köszi Petra! Remélem hamarosan találkozunk.
— Zádori Bea
Az én véleményem, hogy soha ne fogj bele, ha nem akarsz függővé válni. :-) Petra szenvedélye és szeretete már az első pár percben magával ragadott. A fejlődésemmel kapcsolatban is itt kaptam a legjobb tanácsot; Felejtsd el a tutorial videókat. Boncolj virágot vagy engedd a képzeletedet alkotni! Azóta is ezt teszem és azóta is szeretettel és hálával gondolok arra az első napra, amikor cukormasszát adott a kezembe.
— Anikó, New York, USA
Sokáig töprengtem, hogy a cukorvirág készítő tanfolyamok közül melyiket válasszam, tudtam, hogy mit keresek és ezt nálad megtaláltam! Nem fontossági sorrendben, de az én tapasztalataim alapján ezek jellemzik az oktatásodat: igényesség, finomság, szépség, könnyedség, részletesség, minőség, kedvesség, ezen felül remek, baráti hangulat, csodálatos környezetben. Olyan apró, de nagyon fontos technikai ismereteket sikerült eljsajátítanom, amit egy videóból vagy könyvből nem biztos, hogy megtanultam volna. Megkaptam a tudás magjait, és úgy érzem azért kell újra és újra mennem, hogy mindez kiteljesedjen. Köszönöm szépen az eddigieket, és várom a mielőbbi találkozást.
— Vörös Éva, Budapest
A cukrász szakmám miatt mindig kerestem egy olyan továbbképzést, ami miatt kitűnik az esküvői vagy alkalmi tortám. Itt megtaláltam azt a tudást, amit kerestem. Az a türelem, kedvesség, tudásátadás, amit kaptam elképesztő. Az első alkalommal úgy jöttem el, hogy mindenre képes vagyok és mindent tudni akarok ezeknek a virágoknak az készítéséről. Teljesen rabulejtett. Csodálatos, hogy a kezem mire képes azzal a tudással amit Petra átadott. Nem mellékesen itt ittam életem legjobb kávéját. :) Nagyon szépen köszönöm Petra. Még nagyon sokszor fogunk találkozni.
— Renáta, Budapest
Két workshopon is részt vettem. Az elsőt ajándékba kaptam (boglárka és kövirózsa), a másodikkal (kis csokor) már magamat ajándékoztam meg. Mindkét kurzus szuper volt, az első belelkesített, a második valahogy önbizalmat adott és elindította a fantáziámat. Ma már bátran nekiállok bárminek, amihez csak kedvem van. Mindemellett Petrával a “fonó hangulat” és a sikerélmény garantált.
— Flóra, Budapest
Hajnal Petra = Profizmus, alázat, elkötelezettség és végtelen türelem. Köszönet mind azért a tudásért amit eddig kaptam Tőled (remélem ezután is lesz még rá lehetőségem), az alkotói folyamat eredménye pedig annyiféle lesz, ahányan csak vagyunk, de ebben pont ez a csodálatos.
Azt hiszem a technikai tudás megszerzésén túl számomra a tanfolyamok legfőbb tanítása az volt, hogy merjünk mások lenni; kicsit tépedtek, gyűrödtek, szakadtak. Nem attól lesz egy cukorvirág magával ragadó, hogy botanikailag pontos, hisz a kertünkben sem csak hibátlan virágok, növények vannak, mégis önmagában mindegyik egyszeri, megismételhetetlen és tökéletes.
— Csesznok Júlia, Budapest
Az életben egyszer mindenkinek ki kellene próbálni a cukorvirág készítést Petra tanfolyamán! Petra mindig azt mondja:
- Ezt nem lehet elrontani, sőt ha elszakad a virág szirma az még szebb lesz!
Tőle mindig mindenki feltöltődve és pozitív érzésekkel indul haza... és persze GYÖNYÖRŰ VIRÁGOKKAL. Én jó szívvel ajánlom, ne féljetek elindulni :)
— Bartiné Kriszti, Verőce
A papagáj tulipán, eukaliptusz tanfolyamon vettem részt. Egész nap nagyon barátságos és oldott, jó hangulat uralkodott, amihez hozzájárult Petra kedves és türelmes természete. Számomra nagyon érthetően és szemléletesen mutatta be a virágok készítését, már előre elkészített részletes jegyzettel várt bennünket, ami nagyon megkönnyítette és meggyorsította a tanulást. A virágok elsajátítása könnyebb és gyorsabb volt, mint gondoltam. Otthon is könnyen és gyorsan készíthetőek és szerintem látványosak a tanultak. Köszönöm Petra! Mindenképpen szeretnék még részt venni általad tartott tanfolyamon, mert jól éreztem magam és elkészíthető és szép dolgokat tanultam. Köszönettel és hálával: Klaudia
— Molnárné Kurucz Klaudia, Hajdúböszörmény
Szellőrózsat készítettem Petránal. Egyedülálló, amit képvisel itthon, gyönyörűek a virágai! Nagyon segitőkész, türelmes es elragadó személyiség! Csak ajánlani tudom! :)
— Bisztriczky Fanni, Budapest
Petra volt az első, akihez elmentem cukorvirágokat tanulni. Nagyon-nagyon jó volt, imádtam. Nagyon kedves, segítőkész és rendkívül jó tanár. Imádtam az összes tanfolyamot. Voltam szellőrózsa, nyílt és félig zárt pünkösdi rózsa, pünkösdi rózsabimbó, levendula, különböző levelek, áfonya stb… képzésen. Nagyon-nagyon örülök neki, hogy megismerhettem és tanulhattam tőle.
— Chmelné Vörös Andrea Brigitta, Érd
Nagyon jól éreztem magam a tanfolyamon! Hihetetlen volt számomra, hogy egy ilyen gyönyörű dolgot én is saját kezűleg el tudok készíteni majd. Csodálatosak ezek a virágok, és bízom benne, hogy hamarosan a szakmámban is fogom tudni hasznosítani az itt megszerzett ismereteimet.
— Emese, Debrecen
Már nagyon sok tanfolyamon vettem részt Petránál. Az első alkalommal emlékszem nagyon izgultam, új helyre, új emberek közé menni és valami olyat csinalni, amit még azelőtt sosem. De mihelyst beléptem Petra fogadott azzal a csodás mosolyával és a fantasztikus kisugárzásával és egyből levetkőztem magamrol ezt a kis félsz dolgot. :) A tanfolyamok során sok virágot készítettünk el, mindig érthetően és többször elmagyarázott mindent, ha kellett pedig segített is nekünk. Nagyon élvezetes és számomra egy szuper kikapcsolódást jelent Petra tanfolyama. Kicsit jó kiszakadni “az otthoni zűrzavaros hétköznapokból.” :) És engem sem kell olyankor ringatni, hogy elaludjak. :) Azóta is visszajáró vagyok, ha időm engedi, meglátogatom Petrát egy-egy tanfolyam alkalmával, hogy valami újat tanulhassak! :) Szívből ajánlom mindenkinek. És a legjobb az egészben, hogy nem kell cukrásznak lenni, a tanfolyamok során olyan emberekkel találkoztam, akiknek közük nem volt a szakmához. Köszönöm Petra az eddig tanultakat, no meg amik még következnek. :)
— Balogh Adél, Budapest
Tavaly kétszer is jártam nálad. Először a cukormassza tanfolyamon, másodszor az angol rózsa és izlandi mák volt terítéken. A műhely gyönyörű volt. Az a letisztult, egyszerű és mégis magával ragadó “Petrás stílus”. Első perctől az utolsóig szerettem ott lenni. A cukormassza tanfolyamon találkoztunk először. Annyira kedves és közvetlen volt az egész csoport, nagyon kellemes pár óra volt. A virágok számonra könnyűek voltak. Amit itt tanultam az az, hogy hogyan is lesznek olyan légiesen könnyedek a virágok. Ami a legjobban tetszik a munkádban az a extra magas minőség. Az elenyészőnek tűnő apróságok. A matricás doboz, a kinyomtatott fejléces jegyzet, a selyempapír a doboz belsejében…. és még sorolhatnám. Mai napig csodállak hogy mennyire sok szeretettel és kedvességgel adod át a tudásod nekünk.
— Balogh Zsanett, Halásztelek
Légies boglárka, habos pünkösdi rózsa, kócos napraforgó, végtelenül hullámzó angol rózsa… Petra segítségével bárki elsajátíthatja a cukorvirágok készítésének technikáját. Kedvessége, figyelmessége és profizmusa pedig garantálja, hogy bárki, aki a tanfolyamon részt vesz, boldogan és igazi sikerélménnyel menjen haza. Bármelyik alkalomra is gondolok, talán elsőként az jut eszembe, hogy bár a kurzusok hangulata mindig nagyon jó, de mégis egy-egy szirom, levél készítése során milyen csöndben, koncentráltan és elmélyülten dolgozik mindenki; azt hiszem mondhatjuk, hogy a cukorvirágok készítése igazi flow élményt nyújt. Azt viszont mindenképp meg kell jegyeznem, hogy ez a tevékenység erősen addiktív, így arra muszáj felkészülni, hogy a lakást el fogják lepni az éppen aktuális kedvencek: boglárkák mikrón, pünkösdi rózsa az üres vázákban, napraforgó a könyvespolcon, apró hortenziacsokrok pedig
bárhonnan előkerülhetnek…
— Bárdos Kitti, Üllő
Véletlenül kerültem kapcsolatba a cukorvirágokkal szakmai és cukrászati alapok nélkül. Az első tanfolyamon olyan kellemes benyomások értek, hogy már a negyedik kurzuson is túl vagyok. Minden alkalommal csodálom azt az alázatot amivel Petra készíti illetve tanítja ezeknek a virágoknak az elkészítését. Hogy a tanfolyam minden részvevőjére egyformán figyel, legyen az ismerős vagy újonc, szakmabeli vagy “kezdő”. Nem találkoztam még olyan résztvevővel akinek nem volt sikerélménye és nem büszkén távozott volna saját kezével készített kis csokrával. Szerintem itt még senki sem csalódott, a siker Petránál garantált. Biztos lehetsz benne ha egyszer jártál itt, akkor hamarosan visszatérsz!
— Bárdosné Ildikó, Üllő
Csodálatos virágok nyílnak ki Petra kezei közül. :) Kezdetben féltem, hogy a megfelelő tudás hiányában is képes leszek e egy-egy virág készítését elsajátítani. És IGEN!!! Sikerült. Azóta volt szerencsém, több kurzuson is részt venni.Petra csodálatos oktató. :) Türeleme és profizmusa lenyűgöző. Oktatás közben és után is tanácsokkal lát el és segít, hogy otthon is tökéletes virágok nyíljanak.
— Carmen, Budapest
Simonné Horváth Mónika vagyok Kaposvárról, 25 éve cukrászkodom, saját vállalkozásomban. Facebookon találtam rád, a munkád nagyon megtetszett, és elhatároztam, hogy megkereslek és elvégzek egy tanfolyamot nálad. Voltam már hasonlón, némi alapképzéssel már rendelkeztem. Ennek ellenére rengeteget tanultam tőled. Egyedi, különleges és tanfolyam nélkül elsajátíthatatlan virágkészítést tanultam. Önzetlenül átadtad tudásod nekünk, sőt még dokumentációval is elláttad a kis társaságot. Precíz, ügyesen megtervezett, lendületes, jó időbeosztású napot zártunk. A hangulat és a vendéglátás is kiváló volt. Nagyon jól éreztem magam, nagyon örülök hogy résztvettem a képzésen, és megtanultam két csodálatos cukorvirág elkészítését. (Boglárka és kövirózsa).
— Simonné Horváth Mónika, Kaposvár
A tanfolyam előtt sosem készítettem cukorvirágot, habár cukrász vagyok, de ez az amire a gyakorlaton sajnálják az időt. Persze, mert munkaigényes… És én pont olyanoknak ajánlom ezt a tanfolyamot, akik szeretnek pepecselni, akiknek jó érzés ránézni valami egyszerűre, de csodaszépre. :) Egy szombati izlandi mák-angol rózsa tanfolyamon vettem részt, a csapat jó volt és a hangulat is. Petra nagyon odafigyelően segített nekünk, és lelkesen tanított minket. Szuper, mert minden kis “tippet”, tanácsot elmondott. A végeredmény meg persze egy csoda. Mindent megkaptunk ahhoz, hogy egyedül is el tudjuk készíteni a virágokat, leírást és sok lelőhelyről hallottunk! Szuper élmény volt!
— Kiss Zsuzsanna, Budapest
Már egy ideje követtem Petra munkáit Facebookon és Instagramon is. Április elején voltam egy tanfolyamon, ahol napraforgót és jázmint készítettünk. Nagyon jól éreztem magam, teljesen feltöltődve jőttem el Tőle. Petra nagyon segítőkész és türelmes volt végig. :) Nagy vágyam volt a cukorvirágok készítése, és örülök, hogy belekóstolhattam ebbe. Nagyon szépen köszönöm Petrának ezt a pár intenzív, és nagyon szuper hangolatban töltött órát. Bízom benne, hogy még találkozunk, csak ajánlani tudom Őt. :)
— Adora Eszter, Győr
Már nagyon régóta szemeztem a szépseges virágokkal, aztán meglepetésként kaptam karácsonyra egy voucher-t. Azt hiszem, az egyik eddigi legjobb ajándékom volt és azóta voltam még egyszer, mert ezzel nem lehet betelni. ;) Petra irtó kedves, minden apró infót megoszt, a nyugalom szigetén érzed magad nála és közben olyan csodákat alkotsz, melyekről sosem gondoltad volna, hogy egyáltalán képes vagy rá! Eddig a csapat is nagyon szuper volt, mindig jó hangulat uralkodott és szuper nyitott, hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedni. Mivel én a munkámban is hasznosítom a megszerzett tudást, alig várom, hogy valakinek egy cukorvirágos tortát alkothassak! ;)) Az meg, hogy hihetetlen sokféle virág választható egyik oldalról jó, másikról egyszerűen szörnyű: mindenki megtalálja azt a növényt, amit készíteni szeretne, viszont tuti, hogy egy alkalom nem elég, mert “függő” leszel. :))))
— Nyerges Dóra, Budapest
Mindig nagy izgalommal mentem a tanfolyamra, hogy végzünk-e, fognak-e egyáltalán sikerülni a virágok. A környezet egyszerű, és mégis kifinomultan szép, praktikus. Olyan természetességgel halad a nap folyamán a munka, hogy mindent értünk, átlátunk, és még hangulatos beszélgetések, tapasztalatcserék is vannak. Mosolyogva és magabiztosan jöttem el mindkét alkalommal, hogy amit láttam, azt tudom és tudni is fogom alkalmazni.
Köszönet és hála Petrának.
— Garai Edina, Budapest
Elhivatott, alázatos és ért a szakmájához. Talán ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni Petra cukorvirágos munkásságát. Nem véletlen járok hozzá vissza már sokadik alkalommal. Mindig tud újat mutatni. Talán azért szeretem őt annyira, mert hasonló a gondolkodásunk. Összeszedett, vicces és mindig nagyon jó ötletekkel áll elő, ami nagyban segíti a cukrász munkámat. Élvezi amit csinál és ezt a jókedvet átragaszta a tanulóira is, ami miatt az órák mindig nagyon jó hangulatban telnek. Köszönöm az eddig tanultakat!
— Süti, Budapest

Ha te is szeretnéd megosztani másokkal, hogy érezted magad, mit tapasztaltál a kurzuson, itt küldheted el:

 

A weboldalon megjeleníthető név és városod.
Jóváhagyás után a weboldalon megjelenik.