Violet and the botanist

Tanfolyam

 

Te is szereted a légiesen könnyű, egyedi cukorvirágokat? Megtanulnád, hogyan készülnek az esküvői szezon legnépszerűbb virágkombinációi? Szívesen tűznél saját kezűleg gyártott pünkösdi rózsát, boglárkát vagy kövirózsát a tortádba? Tekints be a cukorvirágok világába, gyere és készítsd el Te is saját virágaid!

2015 júniusában indítottam kiscsoportos workshopjaimat, ahol a cukorból készült virágokon keresztül adom át a tortadíszekkel kapcsolatos tapasztalataim. Autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és a virágok felépítésének, szirmainak vizsgálatával dolgoztam ki kedvenc virágaim “cukorverzióit”. A pünkösdi rózsa, boglárka, angol rózsa és kövirózsa azóta is a legnépszerűbb szereplők ezeken a napokon.

A tanfolyamokon nem botanikailag korrekt készítünk, hanem valóban egyedi, kissé rusztikus, tépett, borzolt virágokat. Tortadísznek hívom ezeket a virágokat, ez az alapvető funkciójuk. Te is díszthetsz velük tortát, de akár ajándékba is adhatod vagy megőrizheted emlékül. Várlak szeretettel, ha egy kellemes, kreatív napra vágysz és szeretnéd elsajátítani a cukorvirágkészítés alapjait vagy fejlesztenéd eddigi tudásod. 

 

 

részletek

Helyszín: Budapest, XII. kerület, Maros utca 11. - Lizmary's Wonderland Studio

Kezdési idő: 9.30 óra, kapunyitás 9.15 órakor, várható befejezés: 15.30 óra körül
(a csoport tempójától függően).

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók.

Ár: 25.000 ft/fő
Ár visszatérő tanulóknak: 22.000 ft/fő
(visszatérő tanuló, aki már egy 6 órás foglalkozáson részt vett nálam)

Amennyiben egy meghirdetett tanfolyam ára eltér az itt megjelölt ártól, azt a meghirdetett tanfolyamnál külön feltüntetem.

A cukorvirágok elkészítéséhez minden eszköz (hazaszállításukhoz bélelt kartondoboz is) rendelkezésedre áll a helyszínen.

Részletes jegyzetet kapsz a tanfolyami anyagról, hogy minél kevesebbet kelljen jegyzetelni.

A nap folyamán italokat, gyömölcsöt és rágcsálnivalókat találsz a kínálópulton. Ha ebédet hoznál hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, tányér és evőeszköz rendelkezésedre áll a helyszínen.

A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség, kezdőket és cukrászokat is szeretettel várok. Egyáltalán nem gond, ha még soha nem készítettél cukorvirágot.

Arra kérlek, ha megoldható, rövid körmökkel érkezz, megkönnyíted vele a munkád.

Mindegyik tanfolyam kiscsoportos, a létszám maximum 6-7 fő.

A meghirdetett napok nem épülnek egymásra, bármelyikre lehet regisztrálni.

A befejezési időpont tájékoztató jellegű, a napot a csoport tempójához igazítom.

Aki járt már nálam tanfolyamon és nem szeretné újra meghallgatni az első fél órában elhangzó eszközismertetőt, csatlakozhat hozzánk később is, de maximum 10 óráig - a munkát akkor kezdjük el.

 

 

Tematika

- cukorvirágok kezelése, szállítása, tárolása, tortán való felhasználása
- cukormassza használata és tárolása, tudnivalók a bolti és a saját kezűleg begyúrható cukormasszával kapcsolatban (+ recept)
- a cukorvirágokhoz használt eszközök bemutatása (kiszúrók, erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, egyéb eszközök)
- gélfestékek és sziromfestékek bemutatása, használata, színválasztás - a tanfolyamon Fractal Colors színezőket és festékeket használunk
- cukorvirágkészítéshez szükséges eszközök beszerzési helyeinek ismertetése
- virágok elkészítése, különböző technikák elsajátítása: massza formázása, technikák gyakorlása a virágok és levelek elkészítése során, kiszúrók használata, virág összeállítása, színezése

 

 

Jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet. A regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé. A regisztrációs űrlap elküldése után emailben küldöm a visszaigazolást és a tanfolyami díj átutalásával kapcsolatos részleteket. A tanfolyami helyet a regisztráció folytosságának biztosítása miatt a visszaigazolás elküldése után 3 munkanapig tudom fenntartani. Ha ezidőn belül az utalás teljesül, a regisztráció befejeződik és a tanfolyami helyet foglalom.

 

 

LEMONDÁSI feltételek

A részvételt a tanfolyamot megelőző 10. naptári napig lehet lemondani. Ebben az esetben az eredetileg választott tanfolyam után 3 hónapon belül egy másik tanfolyamon lehet résztvenni. 10. naptári napon belül történő lemondás esetén a tanfolyami hely átruházható. A lemondási feltételek ajándékkártyával történő jelentkezés esetén is érvényesek.