Violet and the botanist

Általános információk

 

cukorvirág kurzusok

cukorvirág

Te is szereted a légiesen könnyű, egyedi cukorvirágokat? Megtanulnád, hogyan készülnek az esküvői szezon legnépszerűbb virágkombinációi? Szívesen tűznél saját kezűleg gyártott pünkösdi rózsát, boglárkát vagy kövirózsát a tortádba? Tekints be a cukorvirágok világába, gyere és készítsd el Te is saját virágaid!

2015 júniusában indítottam kiscsoportos workshopjaimat, ahol a cukorból készült virágokon keresztül adom át a tortadíszekkel kapcsolatos tapasztalataim. Autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és a virágok felépítésének, szirmainak vizsgálatával dolgoztam ki kedvenc virágaim “cukorverzióit”. A pünkösdi rózsa, boglárka, angol rózsa és kövirózsa azóta is a legnépszerűbb szereplők ezeken a napokon.

A tanfolyamokon nem 100%-osan botanikailag korrekt virágokat készítünk, hanem valóban egyedi, kissé rusztikus, tépett, borzolt virágokat. Tortadísznek hívom ezeket a virágokat, ez az alapvető funkciójuk. Te is díszthetsz velük tortát, de akár ajándékba is adhatod vagy megőrizheted emlékül. Várlak szeretettel, ha egy kellemes, kreatív napra vágysz és szeretnéd elsajátítani a cukorvirágkészítés alapjait vagy fejlesztenéd eddigi tudásod.

 

 

részletek

HELYSZÍN
Budapest, XI. kerület, Gárdonyi tér

KEZDÉSI IDŐ
4 órás kurzus: 9.30 óra, befejezés: 13.30 óra körül
vagy 15.00 óra, befejezés: 19 óra körül
6 órás kurzus: 9.30 óra, befejezés: 15.30 óra körül
(A befejezési időt a csoport tempójához igazítjuk, így ez mindig változó. Kapunyitás kezdés előtt 15 perccel.)

ÁR
4 órás kurzus: 15.000 ft/fő
6 órás kurzus: 25.000 ft/fő (visszatérő tanulói kedvezménnyel: 22.000 ft/fő)

A tanfolyamról áfamentes számla kerül kiállításra.

Visszatérő tanuló, aki már egy darab kurzuson részt vett nálam. Ha egyszerre több tanfolyamra is jelentkezel, a visszaigazoló emailben már a kedvezményes ár kerül feltüntetésre.

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók. Az űrlap elküldése után 1-2 munkanapon belül egy visszaigazoló emailt küldök, mely tartalmazza a tanfolyami díj átutalásával kapcsolatos részleteket is.

A cukorvirágok elkészítéséhez minden eszköz (hazaszállításukhoz bélelt kartondoboz is) rendelkezésedre áll a helyszínen, semmit sem kell hoznod.

A nap folyamán italokat és rágcsálnivalót találsz a kínálópulton, ha pedig ebédet hoznál hűtőszekrény és mikró rendelkezésedre áll a helyszínen.

A meghirdetett napok nem épülnek egymásra, bármelyikre lehet regisztrálni. A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség, kezdők is bátran jelentkezhetnek. Egyáltalán nem gond, ha még nem készítettél cukorvirágot, az oktatás lényege, hogy az instrukciók alapján bárki el tudja készíteni a virágokat.

Arra kérlek, ha megoldható, rövid körmökkel érkezz, megkönnyíted vele a munkád.

Mindegyik tanfolyam kiscsoportos, a létszám maximum 7-8 fő.

 

 

Tematika

- cukormassza használata és tárolása, tudnivalók a bolti és a saját kezűleg begyúrható cukormasszával kapcsolatban (+ recept)
- a cukorvirágokhoz használt eszközök bemutatása és gyakorlatban történő használata (kiszúrók, erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, egyéb eszközök)
- porfestékek bemutatása, használata - az oktatás során Fractal Colors színezőket és festékeket használunk
- virágok elkészítése, különböző technikák elsajátítása: massza formázása, technikák gyakorlása a virágok és levelek elkészítése során, kiszúrók használata, virág összeállítása, színezése

 

 

Jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet. Ezután emailben küldöm a visszaigazolást és a tanfolyami díj átutalásával kapcsolatos részleteket. A folyamatosan érkező jelentkezések miatt a tanfolyami helyeket 3 munkanapig tudom fenntartani, a regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé. A helyeket minden esetben a tanfolyam díjak beérkezésének sorrendjében foglalom.

 

 

LEMONDÁS

A lemondási szándékot kérlek írásban jelezzétek: info@violetandthebotanist.com email címre.

Amennyiben a tanfolyamot megelőző 10. naptári napig történik lemondás, az eredetileg választott tanfolyam után 2 hónapon belül egy másik tanfolyamon, vagy az ugyanazzal a tematikával induló legközelebbi időpontban meghirdetett tanfolyamon tudsz részt venni. Folyamatos lemondásra és időpontáttételre sajnos nincs lehetőség, ezt a lehetőséget egy jelentkezésnél egyszeri alkalommal tudom biztosítani, második lemondásnál a tanfolyami hely átruházható, de nem lehet áttenni újabb időpontra.

Amennyiben a tanfolyamot megelőző 10. naptári napon belül történik lemondás, a tanfolyami hely átruházható (előzetes írásos értesítés után), viszont a tanfolyami díj visszatérítése és a tanfolyam másik időpontban való pótlása nem lehetséges.