Violet and the botanist

Tanfolyam

 

Te is szereted a légiesen könnyű, egyedi cukorvirágokat? Megtanulnád, hogyan készülnek az esküvői szezon legnépszerűbb virágkombinációi? Szívesen tűznél saját kezűleg gyártott pünkösdi rózsát, boglárkát vagy kövirózsát a tortádba? Tekints be a cukorvirágok világába, gyere és készítsd el Te is saját virágaid!

2015 júniusában indítottam kiscsoportos workshopjaimat, ahol a cukorból készült virágokon keresztül adom át a tortadíszekkel kapcsolatos tapasztalataim. Autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és a virágok felépítésének, szirmainak vizsgálatával dolgoztam ki kedvenc virágaim “cukorverzióit”. A pünkösdi rózsa, boglárka, angol rózsa és kövirózsa azóta is a legnépszerűbb szereplők ezeken a napokon.

A tanfolyamokon nem botanikailag korrekt készítünk, hanem valóban egyedi, kissé rusztikus, tépett, borzolt virágokat. Tortadísznek hívom ezeket a virágokat, ez az alapvető funkciójuk. Te is díszthetsz velük tortát, de akár ajándékba is adhatod vagy megőrizheted emlékül. Várlak szeretettel, ha egy kellemes, kreatív napra vágysz és szeretnéd elsajátítani a cukorvirágkészítés alapjait vagy fejlesztenéd eddigi tudásod. 

 

 

részletek

Helyszín: Budapest, XII. kerület, Maros utca 11. - Lizmary's Wonderland Studio

Kezdési idő: 9.30 óra, kapunyitás 9.15 órakor, várható befejezés: 15.30 óra körül
(a csoport tempójától függően).

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók.

Ár: 25.000 ft/fő
Ár visszatérő tanulóknak: 22.000 ft/fő
Visszatérő tanuló, aki már egy 6 órás foglalkozáson részt vett nálam.
Ha egyszerre több tanfolyamra is jelentkezel, a második tanfolyamtól kezdve már érvényesíthető a visszatérő tanulói kedvezmény.

A tanfolyamról áfamentes számla kerül kiállításra. Amennyiben egy meghirdetett tanfolyam ára eltér az itt megjelölt ártól, azt a meghirdetett tanfolyamnál külön feltüntetem.

A cukorvirágok elkészítéséhez minden eszköz (hazaszállításukhoz bélelt kartondoboz is) rendelkezésedre áll a helyszínen. Részletes jegyzetet kapsz a tanfolyami anyagról, hogy minél kevesebbet kelljen jegyzetelni.

A nap folyamán italokat és rágcsálnivalót találsz a kínálópulton. Ha ebédet hoznál hűtőszekrény, mikrohullámú sütő, tányér és evőeszköz rendelkezésedre áll a helyszínen.

A meghirdetett napok nem épülnek egymásra, bármelyikre lehet regisztrálni. A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség, kezdők és cukrászok is bátran jelentkezhetnek. Egyáltalán nem gond, ha még nem készítettél cukorvirágot.

Arra kérlek, ha megoldható, rövid körmökkel érkezz, megkönnyíted vele a munkád.

Mindegyik tanfolyam kiscsoportos, a létszám maximum 6-7 fő.

A befejezési időpont tájékoztató jellegű, a napot a csoport tempójához igazítjuk.

 

 

Tematika

- cukorvirágok kezelése, szállítása, tárolása, tortán való felhasználása
- cukormassza használata és tárolása, tudnivalók a bolti és a saját kezűleg begyúrható cukormasszával kapcsolatban (+ recept)
- a cukorvirágokhoz használt eszközök bemutatása (kiszúrók, erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, egyéb eszközök)
- gélfestékek és sziromfestékek bemutatása, használata - a tanfolyamon Fractal Colors színezőket és festékeket használunk
- cukorvirágkészítéshez szükséges eszközök beszerzési helyeinek ismertetése
- virágok elkészítése, különböző technikák elsajátítása: massza formázása, technikák gyakorlása a virágok és levelek elkészítése során, kiszúrók használata, virág összeállítása, színezése

 

 

Jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet. Ezután emailben küldjük a visszaigazolást és a tanfolyami díj átutalásával kapcsolatos részleteket. A regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé és a helyeket minden esetben a tanfolyam díjak beérkezésének sorrendjében foglaljuk. Készpénzfizetésre nincs lehetőség. Jelentkezés előtt kérlek olvasd el ezen az oldalon a tanfolyammal kapcsolatos részleteket és az oldal alján található Általános szerződési feltételeket.

 

 

LEMONDÁSI feltételek

Általános szerződési feltételek VII. pontja szerint.

Lemondási szándékot kérjük írásban jelezni: info@violetandthebotanist.com email címre.

1. Amennyiben a tanfolyamot megelőző 7. naptári napig történik lemondás, az eredetileg választott tanfolyam után 2 hónapon belül egy másik tanfolyamon lehet részt venni, vagy az ugyanazzal a tematikával induló legközelebbi időpontban meghirdetett tanfolyamon. Ezt a lehetőséget egy jelentkezésnél egyszeri alkalommal tudjuk biztosítani, második lemondásnál a tanfolyami hely átruházható, de nem tehető át újabb időpontra.

2. Amennyiben a tanfolyamot megelőző 7. naptári napon belül történik lemondás, a tanfolyami hely átruházható (előzetes írásos értesítés után), a tanfolyami díj visszatérítésére nincs lehetőség, és a tanfolyam másik időpontban való pótlását sem tudjuk biztosítani. A lemondási feltételek minden résztvevőre egységesen érvényesek, különböző felmerülő helyzetek egyéni elbírálására nincs lehetőség.

(A meghirdetett tanfolyamok kis létszámmal indulnak, a regisztráció véglegesítése és a tanfolyami díj befizetése után résztvevő számára egy helyet kizárólagosan fenntartunk, melyet más nem foglalhat le. Emellett a tanfolyam szervezése és előkészítése során a résztvevők névsorának zárásától, azaz a 7. naptári naptól kezdve anyagi költségünk keletkezik a tanfolyamon használt eszközök és anyagok beszerzésével kapcsolatban.)

3. A tanfolyami díj nem térítendő vissza jelentkező tanfolyamon való meg nem jelenése miatt.

A lemondási feltételek minden regisztrációt véglegesített résztvevőre egységesen vonatkoznak.

 

 

SZERZŐI JOGOK

A weboldalon meghirdetett tanfolyamok szerzői jogi védelem alatt állnak. A tanfolyam(ok) elvégzése után a tanult ismereteket a tanulók saját fejlődésükre használhatják. Az elméleti és gyakorlati rész más személy, illetve vállalkozás részére történő átadása, valamint oktatása semmilyen formában nem engedélyezett.