Violet and the botanist

Tanfolyam

 

Te is szereted a légiesen könnyű, egyedi cukorvirágokat? Megtanulnád, hogyan készülnek az esküvői szezon legnépszerűbb virágkombinációi? Szívesen tűznél saját kezűleg gyártott pünkösdi rózsát, boglárkát vagy kövirózsát a tortádba? Tekints be a cukorvirágok világába, gyere és készítsd el Te is saját virágaid!

2015 júniusában indítottam kiscsoportos workshopjaimat, ahol a cukorból készült virágokon keresztül adom át a tortadíszekkel kapcsolatos tapasztalataim. Autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és a virágok felépítésének, szirmainak vizsgálatával dolgoztam ki kedvenc virágaim “cukorverzióit”. A pünkösdi rózsa, boglárka, angol rózsa és kövirózsa azóta is a legnépszerűbb szereplők ezeken a napokon.

A tanfolyamokon nem botanikailag korrekt készítünk, hanem valóban egyedi, kissé rusztikus, tépett, borzolt virágokat. Tortadísznek hívom ezeket a virágokat, ez az alapvető funkciójuk. Te is díszthetsz velük tortát, de akár ajándékba is adhatod vagy megőrizheted emlékül. Várlak szeretettel, ha egy kellemes, kreatív napra vágysz és szeretnéd elsajátítani a cukorvirágkészítés alapjait vagy fejlesztenéd eddigi tudásod. 

 

 

részletek

Helyszín: Budapest, XI. kerület

Kezdési idő: 9.30 óra, kapunyitás 9.15 órakor, várható befejezés: 15.30 óra körül
(a csoport tempójától függően).

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók.

Ár egész napos (6 órás) csoportos kurzus:
- 25.000 ft/fő
- visszatérő tanulói kedvezménnyel: 22.000 ft/fő


Ár kétnapos intenzív kurzus:
- 58.000 ft/fő


Visszatérő tanuló, aki egy egész napos (6 órás) vagy kétnapos intenzív kurzuson már részt vett nálam. Ha egyszerre több tanfolyamra is jelentkezel, a második tanfolyamtól kezdve már érvényesíthető a visszatérő tanulói kedvezmény!

A tanfolyamról áfamentes számla kerül kiállításra.

A cukorvirágok elkészítéséhez minden eszköz (hazaszállításukhoz bélelt kartondoboz is) rendelkezésedre áll a helyszínen. Részletes jegyzetet kapsz a tanfolyami anyagról, hogy minél kevesebbet kelljen jegyzetelni.

A nap folyamán italokat és rágcsálnivalót találsz a kínálópulton. Ha ebédet hoznál hűtőszekrény és mikró rendelkezésedre áll a helyszínen.

A meghirdetett napok nem épülnek egymásra, bármelyikre lehet regisztrálni. A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség, kezdők és cukrászok is bátran jelentkezhetnek. Egyáltalán nem gond, ha még nem készítettél cukorvirágot.

Arra kérlek, ha megoldható, rövid körmökkel érkezz, megkönnyíted vele a munkád.

Mindegyik tanfolyam kiscsoportos, a létszám maximum 7-8 fő.

A befejezési időpont tájékoztató jellegű, a napot a csoport tempójához igazítjuk.

A pontos címet és az utalással kapcsolatos adatokat a visszaigazoló email fogja tartalmazni.

 

 

Tematika

- cukorvirágok kezelése, szállítása, tárolása, tortán való felhasználása
- cukormassza használata és tárolása, tudnivalók a bolti és a saját kezűleg begyúrható cukormasszával kapcsolatban (+ recept)
- a cukorvirágokhoz használt eszközök bemutatása (kiszúrók, erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, egyéb eszközök)
- porfestékek bemutatása, használata - a tanfolyamon Fractal Colors színezőket és festékeket használunk
- cukorvirág készítéshez szükséges eszközök beszerzési helyeinek ismertetése
- virágok elkészítése, különböző technikák elsajátítása: massza formázása, technikák gyakorlása a virágok és levelek elkészítése során, kiszúrók használata, virág összeállítása, színezése

 

 

Jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet. Ezután emailben érkezik a visszaigazolás és a tanfolyami díj átutalásával kapcsolatos részletek. A regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé és a helyeket minden esetben a tanfolyam díjak beérkezésének sorrendjében foglaljuk, fizetési határidőt nem állapítok meg. Készpénzfizetésre nincs lehetőség. Jelentkezés előtt kérlek olvasd el ezen az oldalon a tanfolyammal kapcsolatos részleteket és az oldal alján található Általános szerződési feltételeket.

 

 

LEMONDÁS

A lemondási szándékot kérlek írásban jelezzétek: info@violetandthebotanist.com email címre.

Amennyiben a tanfolyamot megelőző 7. naptári napig történik lemondás, az eredetileg választott tanfolyam után 2 hónapon belül egy másik tanfolyamon, vagy az ugyanazzal a tematikával induló legközelebbi időpontban meghirdetett tanfolyamon tudsz részt venni. Folyamatos lemondásra és időpontáttételre sajnos nincs lehetőség, ezt a lehetőséget egy jelentkezésnél egyszeri alkalommal tudom biztosítani, második lemondásnál a tanfolyami hely átruházható, de nem lehet áttenni újabb időpontra.

Amennyiben a tanfolyamot megelőző 7. naptári napon belül történik lemondás, a tanfolyami hely átruházható (előzetes írásos értesítés után), viszont a tanfolyami díj visszatérítése és a tanfolyam másik időpontban való pótlása nem lehetséges.