Violet and the botanist

Általános információk

 

cukorvirág kurzusok

cukorvirág tanfolyam

Te is szereted a légiesen könnyű, egyedi cukorvirágokat? Megtanulnád, hogyan készülnek az esküvői szezon legnépszerűbb virágkombinációi? Szívesen tűznél saját kezűleg gyártott pünkösdi rózsát, boglárkát vagy kövirózsát a tortádba? Tekints be a cukorvirágok világába, gyere és készítsd el Te is saját virágaid!

2015 júniusában indítottam kiscsoportos workshopjaimat, ahol a cukorból készült virágokon keresztül adom át a tortadíszekkel kapcsolatos tapasztalataim. Autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és a virágok felépítésének, szirmainak vizsgálatával dolgoztam ki kedvenc virágaim “cukorverzióit”. A pünkösdi rózsa, boglárka, angol rózsa és kövirózsa azóta is a legnépszerűbb szereplők ezeken a napokon.

A tanfolyamokon nem teljes mértékben botanikailag hű virágokat készítünk, hanem valóban egyedi, kissé rusztikus, tépett, borzolt virágokat. Tortadísznek hívom ezeket a virágokat, ez az alapvető funkciójuk. Te is díszíthetsz velük tortát, de akár ajándékba is adhatod vagy megőrizheted emlékül. Várlak szeretettel, ha egy kellemes, kreatív napra vágysz és szeretnéd elsajátítani a cukorvirág készítés alapjait vagy fejlesztenéd eddigi tudásod.

 

 

részletek

Helyszín
Budapest, XI. kerület, Gárdonyi tér (pontos cím a regisztrációs emailben érkezik)

Kezdési idő
Délelőtti kurzus: 9.30 - kb. 13 óra
Délutáni kurzus: 14.30 - kb. 18 óra
Egyes tanfolyamok kezdési ideje eltérhet ettől, mindig a Dátumok oldalon és a regisztrációt visszaigazoló emailben feltüntetett időpontok a mérvadók.
(A kurzusok ideje kb. 3-4 óra, a befejezési idő egy körülbelüli időt jelöl, mindig a csoport tempójához és az aktuális témához igazodunk. Kapunyitás kezdés előtt 15 perccel.)

Kurzus díja
15.000 ft/fő
(a tanfolyamról áfamentes számla kerül kiállításra)
Egyes tanfolyamok díja eltérhet ettől, mindig a Dátumok oldalon és a regisztrációt visszaigazoló emailben feltüntetett díjak a mérvadók.

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók. Az űrlap elküldése után 1-2 munkanapon belül egy visszaigazoló emailt küldök, mely tartalmazza a további részleteket. A folyamatosan beérkező jelentkezések miatt a tanfolyami helyeket 48 óráig tudom fenntartani, ezidőn belül a regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé. A helyek a tanfolyami díjak beérkezésének sorrendjében kerülnek foglalásra.

A cukorvirágok elkészítéséhez minden eszköz (hazaszállításukhoz bélelt kartondoboz is) rendelkezésre áll a helyszínen, semmit sem kell hoznod. A kurzus folyamán italokat és rágcsálnivalókat találsz a kínálópulton.

A meghirdetett kurzusok nem épülnek egymásra, bármelyikre lehet regisztrálni. A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség, kezdők is bátran jelentkezhetnek. Egyáltalán nem gond, ha még nem készítettél cukorvirágot, az oktatás lényege, hogy az instrukciók alapján bárki el tudja készíteni a virágokat.

Tipp: a cukorvirág készítéshez rövid körmök és nem túl ‘szöszölős’ felső ideális, megkönnyíti a munkánk.

Mindegyik tanfolyam kiscsoportos, a létszám változó, általában 8 fő.

 

 

tematika

- megismerkedsz a cukormassza használatával, az írásos jegyzetben szereplő massza receptből kiindulva akár otthon is el tudod magadnak készíteni
- megismerkedsz a cukorvirágokhoz használt eszközökkel, megtanulod mit, hogyan és mire használhatsz (kiszúrók, erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, egyéb eszközök)
- az oktatás során Fractal Colors festékeket használunk, a gyakorlatban is kipróbálod a festést
- komplett virágokat készítünk, így a folyamat során különböző technikákat sajátítasz el: massza formázása, kiszúrók és erezők használata, drótozás, kötés, virág összeállítása, színezése

 

 

Jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók. Az űrlap elküldése után 1-2 munkanapon belül egy visszaigazoló emailt küldök, mely tartalmazza a további részleteket és a tanfolyam díjának utalásával kapcsolatos tudnivalókat. A folyamatosan beérkező jelentkezések miatt a tanfolyami helyeket a visszaigazolástól számított 48 óráig tudom fenntartani, ezidőn belül a regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé. A helyek a tanfolyam díjak beérkezésének sorrendjében kerülnek foglalásra.

 

 

LEMONDÁS

A lemondási szándékot kérlek írásban jelezd az info@violetandthebotanist.com email címre.

2019. június hótól megváltoznak a lemondási feltételek. A regisztráció véglegesítése után a tanfolyam díjának visszatérítésére és a tanfolyam más időpontban történő pótlására nincs lehetőség, viszont a foglalt hely szabadon átruházható más számára. Lemondás után a megüresedett helyek akár a Facebook csoportban is meghirdethetők, így van esély rá, hogy más érdeklődő él a lehetőséggel és átveszi a helyed. / A változtatás oka, hogy a csoportok kb. 8 fővel indulnak, minden helyet egy jelentkező számára foglalok, ezt a helyet más nem tudja már lefoglalni, illetve a témák 2-3 vagy akár 6-12 havonta kerülnek megtartásra.