Violet and the botanist

Általános információk

 

cukorvirág kurzusok

cukorvirág

Te is szereted a légiesen könnyű, egyedi cukorvirágokat? Megtanulnád, hogyan készülnek az esküvői szezon legnépszerűbb virágkombinációi? Szívesen tűznél saját kezűleg gyártott pünkösdi rózsát, boglárkát vagy kövirózsát a tortádba? Tekints be a cukorvirágok világába, gyere és készítsd el Te is saját virágaid!

2015 júniusában indítottam kiscsoportos workshopjaimat, ahol a cukorból készült virágokon keresztül adom át a tortadíszekkel kapcsolatos tapasztalataim. Autodidakta módon, rengeteg gyakorlással és a virágok felépítésének, szirmainak vizsgálatával dolgoztam ki kedvenc virágaim “cukorverzióit”. A pünkösdi rózsa, boglárka, angol rózsa és kövirózsa azóta is a legnépszerűbb szereplők ezeken a napokon.

A tanfolyamokon nem teljes mértékben botanikailag hű virágokat készítünk, hanem valóban egyedi, kissé rusztikus, tépett, borzolt virágokat. Tortadísznek hívom ezeket a virágokat, ez az alapvető funkciójuk. Te is díszíthetsz velük tortát, de akár ajándékba is adhatod vagy megőrizheted emlékül. Várlak szeretettel, ha egy kellemes, kreatív napra vágysz és szeretnéd elsajátítani a cukorvirág készítés alapjait vagy fejlesztenéd eddigi tudásod.

 

 

részletek

Helyszín
Budapest, XI. kerület, Gárdonyi tér

Kezdési idő
Délelőtti tanfolyam: 9.30-13.00 (nyáron 9.00-13.00)
Délutáni tanfolyam: 14.30-18.30 (nyáron 14.00-18.00)
(A kurzusok ideje kb. 3-4 óra, a befejezési idő egy körülbelüli időt jelöl, mindig a csoport tempójához és az aktuális témához igazodunk. Kapunyitás kezdés előtt 15 perccel.)

Kurzus díja
15.000 ft/fő
(a tanfolyamról áfamentes számla kerül kiállításra)

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók. Az űrlap elküldése után 1-2 napon belül egy visszaigazoló emailt küldök, mely tartalmazza a további részleteket. A folyamatosan beérkező jelentkezések miatt a tanfolyami helyeket 3 munkanapig tudom fenntartani, ezidőn belül a regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé. A helyek a tanfolyami díjak beérkezésének sorrendjében kerülnek foglalásra.

A cukorvirágok elkészítéséhez minden eszköz (hazaszállításukhoz bélelt kartondoboz is) rendelkezésre áll a helyszínen, semmit sem kell hoznod. A kurzus folyamán italokat és rágcsálnivalókat találsz a kínálópulton.

A meghirdetett kurzusok nem épülnek egymásra, bármelyikre lehet regisztrálni. A tanfolyam elvégzéséhez előképzettségre nincs szükség, kezdők is bátran jelentkezhetnek. Egyáltalán nem gond, ha még nem készítettél cukorvirágot, az oktatás lényege, hogy az instrukciók alapján bárki el tudja készíteni a virágokat.

Tipp: a cukorvirág készítéshez rövid körmök és nem túl ‘szöszölős’ felső ideális, megkönnyíti a munkánk.

Mindegyik tanfolyam kiscsoportos, a létszám változó, általában 8 fő.

 

 

MIt tanulunk

- megismerkedsz a cukormassza használatával, az írásos jegyzetben szereplő massza receptből kiindulva akár otthon is el tudod magadnak készíteni
- megismerkedsz a cukorvirágokhoz használt eszközökkel, megtanulod mit, hogyan és mire használhatsz (kiszúrók, erezők, ecsetek, virágdrótok, szalagok, egyéb eszközök)
- az oktatás során Fractal Colors festékeket használunk, a gyakorlatban is kipróbálod a festést
- komplett virágokat készítünk, a folyamat során különböző technikákat sajátítasz el: massza formázása, technikák gyakorlása a virágok és/vagy levelek elkészítése során, kiszúrók használata, virág összeállítása, színezése

 

 

Jelentkezés

Jelentkezni a regisztrációs űrlap elküldésével lehet, az aktuális tanfolyamok a Dátumok oldalon találhatók. Az űrlap elküldése után 1-2 napon belül egy visszaigazoló emailt küldök, mely tartalmazza a további részleteket. A folyamatosan beérkező jelentkezések miatt a tanfolyami helyeket 3 munkanapig tudom fenntartani, ezidőn belül a regisztráció a tanfolyami díj átutalásával válik véglegessé. A helyek a tanfolyam díjak beérkezésének sorrendjében kerülnek foglalásra.

 

 

LEMONDÁS

A lemondási szándékot kérlek írásban jelezd az info@violetandthebotanist.com email címre.

Amennyiben a tanfolyamot megelőző 10. naptári napig történik lemondás, az eredetileg választott tanfolyam után 2 hónapon belül egy másik tanfolyamon, vagy az ugyanazzal a tematikával induló legközelebbi időpontban meghirdetett tanfolyamon tudsz részt venni. Folyamatos lemondásra és időpontáttételre sajnos nincs lehetőség, ezt a lehetőséget egy jelentkezésnél egyszeri alkalommal tudom biztosítani, második lemondásnál a tanfolyami hely átruházható, de nem lehet áttenni újabb időpontra.

Amennyiben a tanfolyamot megelőző 10. naptári napon belül történik lemondás, a tanfolyami hely átruházható (előzetes írásos értesítés után), viszont a tanfolyami díj visszatérítése és a tanfolyam másik időpontban való pótlása nem lehetséges.

FRISSÍTÉS: Lemondás esetén a 2019. június 10-től megrendezésre kerülő tanfolyamoknál a regisztráció véglegesítése után a tanfolyam díjának visszatérítésére és pótlásra nincs lehetőség, viszont a foglalt hely szabadon átruházható (a Facebook csoportban a megüresedett helyek meghirdethetők, így van esély rá, hogy más érdeklődőnek át tudod adni a helyed).