Violet and the botanist

Cukorvirágokról

 

cukorvirágokról

FIGYELEM! 2018. szeptemberig egyedi megrendeléseket már nem tudunk teljesíteni. Ez alól kivételt képeznek azoknak az érdeklődőknek a megrendelései, akik 2018. február 1-ig küldték el elképzelésüket vagy érdeklődtek, illetve partner cukrászdák megrendelései. Emellett a készleten lévő virágok fajtáit bővítjük.

Sokan kérdezik, kik keresnek meg cukorvirágokkal kapcsolatban, milyen virágokat készítek. A cukorvirágok végtelen lehetőséget adnak a kezünkbe, hiszen bármilyen virág elkészíthető, tervezésnél csak a fantázia szab határt. Leggyakrabban boglárkát, pünkösdi rózsát, magnóliát és apró, bogyós csokrokat készítek. Főleg olyan pároknak készítek virágokat, akik szeretnék emlékbe eltenni az esküvői tortájuk díszét. A légies virágok kedvelői keresnek fel a leggyakrabban, ők azok, akiket a klasszikus marcipánvirágok helyett valami másra vágynak. Sok kismama, gyerekes család, egészségtudatos menyasszony is megkeres - ők a vegyszerrel kezelt vágott virágok helyett keresnek alternatívát.

 

 

mennyi ideig tart elkészíteni
a virágokat?

A virágok elkészítésének átfutási ideje általában 3-4 hét, esküvői időszakban (június-augusztus) 4-5 hét, de ez változó. Ha azonnal szeretnél virágot, kérlek nézd meg a ‘Készlet’ menüt, a legnépszerűbb virágfajtákból megeshet, hogy lapul pár azonnal elvihető darab nálam.

Ha úgy döntöttél, hogy cukorvirágot szeretnél az esküvői - vagy bármilyen más ünnepi alkalomból készült - tortádra, vedd fel velem a kapcsolatot, igyekszem segíteni a választásban. Te azzal tudsz segíteni, ha leírod az elképzeléseidet - amennyire részletesen lehetséges -, esetleg mellékelsz pár inspirációs fotót a számodra legszebb tortákról, virágokról vagy menyasszonyi csokrodról. Segítség lehet, ha már tudod hány szeletes és hány szintes lesz a tortád, magas vagy inkább alacsonyabb tortában gondolkozol e.

Megrendelés előtt fontos tudnod, hogy küldött fotó alapján tortadíszt és cukorvirágot száz százalékban másolni nem tudok. Nem is célom. Egyfajta stílusban dolgozom, ez a saját stílusom. A cukorvirágaimról készült fotókat megnézheted a weboldalamon vagy a Facebook oldalamon is. Nem vagyok a szabályos virágok mestere, de biztosan tudok segíteni, ha tépettebb, vékonyabb szirmú és rusztikusabb külsejű tortadíszben gondolkozol. Tortakészítést nem vállalok, ellenben ismerek egy-két szuper cukrászatot, szívesen ajánlom őket neked.


tortára való felhelyezés

Az egyszerűbb virágot vagy kompozíciót akár Te magad is felhelyezheted, de a tortádat készítő cukrászattal is egyeztethetsz ezügyben. A virágok 'szárát' kell a tortába szúrni (extra tartás miatt a szárat még szívószálba is bele lehet szúrni, ez azért is jó megoldás, mert egyrészt a virág szára nem érintkezik a tortával, másrészt nem lesz krémes, morzsás, így szebb állapotban lehet eltenni emlékbe).


virágok átadása

A virágokat személyesen Budapesten tudom átadni (XI. kerület Etele térnél előzetes időpont egyeztetéssel).

A virágokat mindig alaposan becsomagolva adom át, hogy szállítás közben is biztonságban legyenek.
A virágok törékenysége miatt vidéki helyszínre postai úton történő virágküldést sajnos nem tudok vállalni.


egyéb Praktikus tudnivalók

A cukorvirágok törékenyek, óvatos kezelést igényelnek. A virágukat inkább a száruknál fogd meg, amikor a tortába tűzöd, óvatosan fogd a fejét.

A cukorvirágok kizárólag dekorációs célt szolgálnak. Ehető anyagból készülnek: levegőn keményre száradó cukormassza és ételfesték a két fő összetevő. Emellett a merevítéshez és a jobb tartás eléréséhez idegen anyagokat is felhasználok (virágdrótok, virágszalagok, porzók és papírgolyók). A virágok fogyasztása egyrészt az idegen anyagok miatt nem ajánlott, másrészt a keményre száradt cukormassza fogyasztása semmilyen élvezeti értékkel nem bír.

A cukorvirág dekorációk emlékbe eltehetők, hiszen a virágok korlátlan ideig megőrzik minőségüket.

Tárolás: szobahőmérsékleten és páramentes helyen ajánlott.