Violet and the botanist

Cukorvirágokról

cukorvirágokról

- azaz a leggyakrabban érkező kérdések a virágokkal kapcsolatban -

 

Mi a cukorvirág?

Dekoráció, tortadísz - botanikailag hűen, cukorból, aprólékos munkával, kézzel készítve. Ha cukorvirágot kaptál, elteheted emlékbe (például egy esküvői torta cukorvirág díszei emlékként megőrizhetők). A vegyszerrel kezelt vágott virágok helyett az élethű cukorvirágok biztonsággal használhatók tortadíszként is, de ajándékként is remek választás, hiszen a virágok vázába helyezhetők, éppúgy, mint az igazi virágok.

ehető a cukorvirág?

Bár főképp ehető anyagokból készül, de a készítésnél felhasznált idegen anyagok (virágdrót, virágszalag, porzó, papírgolyó) miatt fogyasztani nem ajánlott. A virágok szirma keményre szárad, így fogyasztása semmilyen élvezeti értékkel nem bír.

LRM_EXPORT_20170906_122218.jpg
 

miből készül?

A virágok cukormasszából készülnek, ami állagra egy gyurmához/marcipánhoz hasonló - nyújtható, formázható - anyag, mely ehető és szabadon alakítható, színezhető. Ez az anyag levegőn pár óra alatt megszárad, így válnak a virág szirmai keménnyé és tartják meg formájukat.

Egyedi megrendelések elkészítése megoldható?

Jelenleg nem áll módomban egyedi megrendeléseket vállalni.

hogyan tároljam a virágokat?

Szobahőmérsékleten, lehetőleg páramentes helyen. Nem szükséges hűtőszekrényben tárolni.

Milyen virágokat lehet elkészíteni?

Bármilyen létező és nem létező (tehát fantáziánk segítségével megalkotott) virág elkészíthető, tényleg csak a képzeletünk a határ